Idén is magas színvonalú alkotások születtek az alkotópályázaton

Posted by: | Posted on: szeptember 29, 2020

Nem szegte kedvét a járványhelyzet sem az alkotókedvű gyerekeknek. A Görög Demeter Művelődési Ház által immár tizennegyedik alkalommal meghirdetett és a Népmese Napjához kapcsolódóan szeptember 25-én megrendezett rajz, meseíró és TrendiZöld tárgyalkotó pályázatra, bár csak huszonhat pályamunka érkezett, mégsem maradt el az alkotások minősége a már megszokott magas színvonaltól. Az ügyeskezű gyerekek rajz kategóriában tizenhárom pályamunkát nyújtottak be, öt kiváló mesével örvendeztették meg a bírákat, valamint nyolc kreatív tárgyat barkácsoltak újrahasznosítható alapanyagokból. 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Hajdúdorogi Mozi épületében került sor. A 17 órakor kezdődő rendezvényen Simon Istvánné, a Görög Demeter Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd a rendezvényt Horváth Zoltán polgármester nyitotta meg, aki elismerését tolmácsolta a nehéz helyzetben alkotókedvüket megtartó gyerekeknek és felkészítőiknek, valamint reményét fejezte ki a jövő évre tervezett, az előző évek meséit tartalmazó gyűjteményes kötet megjelenését illetően. A pályaművek szakmai értékelését a megszokott módon Kozma Jánosné végezte. Ani néni évek óta alapos gonddal követi nyomon a lelkes és kreatív fiatalok munkáját. Szakmai értékelőjében kiemelte a beérkezett mesék témai változatosságát, hiszen nemcsak a klasszikus tündérmesék világa jelent meg a gyerekek munkáiban, hanem személyes élményeik, de az elképzelt távoli jövő is. Az első sorban ülő Mislovics Andrea tanárnő, köznevelési igazgatóhelyettes bizonyára büszke volt diákjaira, hiszen egy kivétellel minden pályázó a Móra Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákja volt. A rendezvényen továbbá megtisztelt minket Szabó-Rékasi Mónika képviselőasszony, az Ügyrendi és Kulturális Bizottság elnöke.

A kategóriánkénti legkiválóbb alkotók oklevélben, míg minden más pályázó gyerek emléklapban részesült, valamint ajándékkal jutalmaztuk szorgalmukat. A rendezvényen megjelentek a kivetítőn megtekinthették a gyerekek rajzait, míg a tárgyalkotó pályázatra érkezett munkák a kisszínpadon, igényesen megjelenítve kerültek reflektorfénybe. A mintegy egyórás rendezvény után a város lakossága sem marad ki a szemet gyönyörködtető munkákból, hiszen az Utcagaléria legújabb, már megtekinthető kiállítása róluk fog szólni.  

Az alábbiakban tárgykörönként közöljük az alkotást benyújtó gyerekek neveit.

Meseírás kategóriában oklevelet kapott: Papp Lilla Kata. Emléklapban részesült Balogh Máté, Bódi Máté Krisztián, Kondás Tibor és Pásztor Lívia.
TrendiZöld tárgyalkotásban oklevéllel tüntettük ki Czifra Miklóst, Kondás Dórát és Nagy Pannát, míg emléklapot vehetett át Jeles Lili, Kiss Sándor, Orosz Dávid, Percze Magdolna és Szabó Kitti.
Rajzalkotásáért járó oklevelet kapott Korondán Vivien, Orosz Dávid, Sebestyén Sára és Szabó Vivien, míg emléklappal térhetett haza Balogh Máté, Czifra Réka, Miska Amina Édua, Nagy Panna, Orosz Csenge, Papp Krisztián, Percze Malvin, Péter-Szabó Anna és Szabó Kitti.

Minden résztvevőnek szívből gratulálunk, és biztatjuk őket a további lelkes alkotásra.





Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük