Magyar Kultúra Napja 2024

Posted by: | Posted on: január 26, 2024

Így ünnepeltünk MI!

A Magyar Kultúra Napja emlékműsor varázsát újra együtt, a nagyközönséggel közösen élhettük át a Hajdúdorogi Mozi nagytermében.
A programban közreműködő 105 fő csodás műsorszámokkal mutatott rá a kultúránkban rejlő értékekre, mindarra, ami nemzetünk létét meghatározza.
Apró gyöngyszeme volt ez a rendezvény annak a gazdagságnak és sokszínűségnek, melyet mi hajdúdorogiak magunkénak tudhatunk, mellyel éltetjük kultúránk értékeit a mindennapokban és az ünnepek alkalmával.
Sokan voltak azok, akik a fellépők mögött állva végeztek nélkülözhetetlen munkát. Egyfelől az oktatási és nevelési intézmények vezetői, pedagógusai és dolgozói, akik megálmodták és összeállították a műsorszámokat, akik csiszolták, irányították a felkészülés folyamatát, akik lelkesítették a kicsiket és nagyokat. Másfelől a szülők, akik ha kellett, gyakoroltak gyermekeikkel, fellépőruhát mostak és vasaltak.
Nagyszerű érzés volt hallani és látni a „Hajdúdorog Városért Emlékérem” kitüntetést magáénak tudó, megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület keretei között működő kórust, valamint az országos és határainkon túl is hírnévnek örvendő Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes táncosait.
A kultúra napi rendezvény szervezői, a műsorban közreműködők és a felkészítők arra törekedtek, hogy a lélek melege, a tudás, a kvalitás fénye és veretessége aranyozza be az emléknapot. Hisszük, hogy ezt együtt, közösen elértük és megéltük!
A Görög Demeter Művelődési Ház munkatársai köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik az intézmény mellé állva, részt vállaltak az emléknap méltó megünneplésében. Köszönet azért, hogy együtt megmutathattuk a bennünk rejlő erőt és tudást, mindazt az értéket, amelyre méltán lehetünk büszkék.

(Fotó: Hajdúdorog Város Önkormányzata. Készítette: Miska Andrea fotóriporter, újságíró)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük